Καμέλια

Η θεαματική και ελκυστική!

Καμέλια

Πήρε το όνομά της από τον Λιναίο από το όνομα του ιεραπόστολου Καμέλου και σημαίνει υπερηφάνια! Το φυτό της καμέλιας είναι ένα δέντρο, το οποίο κατάγεται από τη Κίνα και την Ιαπωνία. Είναι γνωστή και με το όνομα ‘’ρόδο της Ιαπωνίας’’.

Έχει μεγάλα και πανέμορφα άνθη σε σχήμα τριαντάφυλλου και σε χρωματισμούς του λευκού, του κόκκινου και του ροζ τα οποία έχουν το πλεονέκτημα να διατηρούνται για αρκετό χρόνο πάνω στο φυτό. Το φθινόπωρο ξεκινά να βγάζει μπουμπούκια και ανθίζει τον χειμώνα όπου συνεχίζει και ανθίζει ασταμάτητα κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Όταν μέσα στο καλοκαίρι τελειώσει η ανθοφορία της θα φτιάξει καρπούς που μοιάζουν με μικρά μηλαράκια. Όλο εκπλήξεις είναι η καμέλια.

Φυτεύεται μόνο σε γλάστρα για να ελέγχεται το χώμα. Γι’ αυτό το νερό με το οποίο θα ποτίζεται δεν πρέπει να είναι γλυφό ή σκληρό , η ποσότητα του δεν πρέπει να είναι υπερβολική και δεν πρέπει επίσης να αφήνετε το χώμα της να στεγνώσει. Η θέση που θα διαλέξετε πρέπει να είναι προς τον βορά για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι , να μην έχει τον μεσημεριανό ήλιο και να προστατεύεται από τα κρύα ρεύματα του Χειμώνα.

Λόγω της ανάγκης του φυτού για πλούσιο έδαφος απαραίτητη θεωρείται η λίπανση η οποία θα πρέπει να γίνεται κάθε 2 μήνες και κατά την περίοδο της ανθοφορίας να προσθέτετε υγρό λίπασμα για οξύφυλλα φυτά ανά 20 μέρες.

Να θυμάστε: Τα ρεύματα ή ξηρή ατμόσφαιρα ρίχνουν τα μπουμπούκια της.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Εδώ θα μας βρείτε στα social media!!

Ελάτε στην παρέα μας για να δείτε περισσότερα, να γνωριστούμε και να συζητήσουμε!!!

Facebook

Instagram

Ίσως σας ενδιαφέρουν…