Λουλούδια:Το «φάρμακο» για την κακή διάθεση!

(Έρευνα)

Λουλούδια

Έχετε προσέξει το ειλικρινές και γεμάτο ευγνωμοσύνη χαμόγελο στο πρόσωπο εκείνου που δέχεται ένα λουλούδι; την αθωότητα και τη σύνδεση που νιώθουν οι άνθρωποι όταν κοιτάζουν τη φύση που ανθίζει την άνοιξη;  

Σκεφτείτε πού τοποθετούμε τα λουλούδια μας μέσα στο σπίτι. Διαλέγουμε ένα κεντρικό σημείο στο σαλόνι ή στην τραπεζαρία. Αυτό δείχνει πώς νιώθουμε για αυτά και την ειλικρινή μας διάθεση να τα μοιραστούμε με τους άλλους.

Η καθηγήτρια ψυχολογίας Jeannette Haviland-Jones  του  πανεπιστημίου Rutgers και η ομάδα της,  έκαναν έρευνες σχετικά με την επίδραση των λουλουδιών στον άνθρωπο για 10 μήνες. Μεταξύ άλλων, μελέτησε κυρίως τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις των ανθρώπων που δέχονταν λουλούδια. Τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα.

Τα λουλούδια επιδρούν θετικά στην ανθρώπινη ψυχολογία. Επηρεάζουν σημαντικά τη διάθεση δημιουργώντας θετικά συναισθήματα, δημιουργούν στενότερες σχέσεις, βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους και συμβάλλουν στην ψυχική υγεία. Ενισχύουν την αισιόδοξη ματιά για τη ζωή και ενισχύουν την κοινωνικότητα.

Λοιπόν; Τι λουλούδια θα βάλετε στο βάζο σας σήμερα;

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Εδώ θα μας βρείτε στα social media!!

Ελάτε στην παρέα μας για να δείτε περισσότερα, να γνωριστούμε και να συζητήσουμε!!!

Facebook

Instagram

Ίσως σας ενδιαφέρουν…