Γιατί πρέπει να έχω τον δικό μου κηπουρό στην βεράντα μου κάθε μήνα;

Διακόσμηση εξωτερικών χώρων και συντήρηση

Μπακλόνι Βεράντα Κηπουρός Συντήρηση

Όταν σκεφτόμαστε την διακόσμηση των χώρων μας δίνουμε βαρύτητα στο εσωτερικό τους και αποκλείουμε τους εξωτερικούς χώρους, όπως μπαλκόνια και βεράντες. Συνήθως, έχουμε μερικές γλάστρες με φυτά, ένα τραπεζάκι με καρέκλες και νιώθουμε ότι είναι όλα εντάξει.

Κι όμως! Η σωστή εξωτερική διακόσμηση και η κατάλληλη συντήρηση των φυτών στο μπαλκόνι μας είναι ένα από τα βασικότερα κομμάτια του παζλ της διακοσμητικής τέχνης!

Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες είναι μια ματιά στην προέκταση του σπιτιού μας, μια επαφή με τον έξω κόσμο και την φύση. Οι βεράντες και τα μπαλκόνια, καθώς και οι μικροί εξωτερικοί χώροι μπορούν να γίνουν μια όαση που θα μας χαλαρώνει και θα επιδρά θετικά στην ψυχολογία μας, αυξάνοντας την ποιότητα ζωής μας. Είναι απαραίτητη η υψηλή αισθητική και η αρμονία. Ξεχάστε πως μιλάμε για γλάστρες και φυτά. Ας τα δούμε σαν γεωμετρικά σχέδια. Σαν σχέδια και χρώματα επάνω σε έναν καμβά. Είστε ευχαριστημένοι με το έργο που βλέπετε; Ταιριάζει με τους εσωτερικούς σας χώρους; Διαθέτει υψηλή αισθητική και αρμονία έτσι ώστε να σας ευχαριστεί τόσο που δεν μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας; Γιατί αν δεν συμβαίνουν όλα αυτά, υπάρχει ανάγκη να δοθεί βαρύτητα στην διακόσμηση των εξωτερικών σας χώρων.

Αρχές φυτικής διακόσμησης σε βεράντες, μπαλκόνια και εξωτερικούς χώρους

Η διακόσμηση των εξωτερικών χώρων βασίζεται, από την μία, στην επιλογή και την διαμόρφωση του φυτικού υλικού η οποία γίνεται μόνο σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Μπορεί κάποιος να θέλει έναν φυτικό φράχτη επί παραδείγματι, γιατί υπάρχουν πολύ κοντά άλλα κτήρια. Κάποιος άλλος μπορεί να μην έχει χρόνο να αφιερώνει στην φροντίδα τους κλπ. Βάσει αναγκών θα γίνει η επιλογή φυτικού υλικού και λόγω της ευρείας φυτικής γκάμας, θα επιλεχθούν από τους ειδικούς τα κατάλληλα φυτά που θα προσδίδουν πολυτέλεια και αρμονία, ενισχύοντας την αίσθηση της φύσης.

Από την άλλη έχουμε τα σκληρά υλικά και τις ξύλινες κατασκευές που απογειώνουν το διακοσμητικό έργο. Όπως πέργολες, καφασωτά και φράχτες, έπιπλα, ράφια οι κατασκευές που θα κρύβουν ατέλειες ενώ θα είναι «φορτωμένες» με λουλούδια! Ξύλινοι πάγκοι σε τοίχους που προορίζονται για καναπέδες με μαξιλάρες ή ακόμα και υπερυψωμένα φυτικά επίπεδα. Φυτοδοχεία σε πολλαπλά, αρμονικά ύψη ή σε πιο γραμμικά σχέδια που θα αναδεικνύουν τον φυτικό σχεδιασμό σαν να είναι η συνέχειά τους.

Συχνότητα συντήρησης και ο δικός σας κηπουρός στο μπαλκόνι σας

Όταν ολοκληρωθεί το στήσιμο μιας βεράντας το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και μας γεμίζει χαρά! Τα φυτά μας υγιή και φρέσκα, γεμάτα άνθη και όμορφα γυαλιστερά φύλλα, η γεωμετρική αρμονία άριστη!

Όμως, μετά από ένα μήνα βλέπουμε διαφορές όπως:

 • Ασθένειες που χαλούν την εμφάνιση του φυτού και συχνά, χρειάζονται καταπολέμηση με δυνατά χημικά
 • Ατίθαση ανάπτυξη φυτών με αποτέλεσμα να μειώνουν την αισθητική
 • Μείωση ανθοφορίας στα ανθοφόρα
 • Ξερά φύλλα, άνθη και στελέχη σε διάφορα φυτά
 • Κάποιο φυτό το οποίο δεν ευδοκίμησε τελικά στο μπαλκόνι μας, όπου σε αυτή την περίπτωση κάνουμε το λάθος και πάμε στο φυτώριο να αγοράσουμε ένα φυτό απλά επειδή μας άρεσε η εμφάνισή του, χωρίς να σκεφτούμε την καταλληλόλητά του για το σημείο προσανατολισμού που θα τοποθετηθεί και την αρμονική του εμφάνιση σύμφωνα με τον σχεδιασμό της βεράντας μας.

Τα φυτά διαθέτουν αμυντικό σύστημα. Όσο πιο υγιή και δυνατά είναι, τόσο πιο μεγάλη η ικανότητά τους να απωθούν τους εχθρούς τους και φυσικά τόσο πιο όμορφα είναι. Η διαδικασία η οποία θα εξασφαλίσει την άρτια εμφάνιση και υγεία των φυτών μας στο μπαλκόνι μας ή την βεράντας μας είναι η μηνιαία συντήρηση που θα γίνεται από επαγγελματία κηπουρό.

Η μηνιαία επίσκεψη ενός επαγγελματία κηπουρού για τα φυτά μας στο μπαλκόνι είναι απαραίτητη αν δεν υπάρχει χρόνος και γνώση να το κάνουμε μόνοι μας.

Διαδικασία μηνιαίας συντήρησης σε μπαλκόνι από επαγγελματία κηπουρό

Ας δούμε αναλυτικά τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνονται κάθε μήνα από τον κηπουρό μας, προκειμένου να έχουμε υγιή, δυνατά και όμορφα φυτά!

 • Κάθε ένα φυτό ελέγχεται και φροντίζεται μεμονωμένα.
 • Αφαιρούνται τα ξερά μέρη, κλαδεύεται αν πρέπει.
 • Σκαλίζεται η επιφάνεια του χώματος.
 • Ψεκάζεται προληπτικά με βιολογικά σκευάσματα προκειμένου να αυξηθεί η άμυνα του.
 • Υπάρχει έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση σε περίπτωση ασθένειας.
 • Τακτική και σωστή εδαφική και διαφυλλική λίπανση.
 • Προσθήκη ή αλλαγή χώματος όπου χρειάζεται.
 • Κατάλληλη επιλογή και χρήση σκευασμάτων, χωμάτων και λιπασμάτων ανάλογα τα είδη φυτών που διατηρούμε στο μπαλκόνι μας.
 • Συντήρηση και έλεγχος αυτόματου ποτίσματος, εάν υπάρχει.

Το κόστος της διακόσμησης και της συντήρησης για βεράντα και κήπο

Το κόστος που απαιτείται  για την διαμόρφωση δεν αποτελεί περιοριστικό παράγοντα. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και προσιτές λύσεις για κάθε περίπτωση και το τελικό αποτέλεσμα αναβαθμίζει όλη την εικόνα του σπιτιού και την ψυχολογία μας!

Μπορούμε να φτιάξουμε για εσάς την δική σας βεράντα με εξαιρετικές και πρωτότυπες διακοσμητικές ιδέες,  υψηλής αισθητικής και απόλυτης αρμονίας με τον υπόλοιπο χώρο σας. Χρησιμοποιώντας λύσεις έξυπνες και παράλληλα πολύ οικονομικές, δημιουργούμε ονειρεμένα, ατμοσφαιρικά και συγχρόνως λειτουργικά μπαλκόνια και κήπους.

Μην σκεφτείτε πως το μπαλκόνι σας  είναι μικρό και δεν χωράει τίποτα, γιατί έχουμε τη λύση για κάθε χώρο! Το σημαντικό είναι να δημιουργείται η ψευδαίσθηση μέσω της κηποτεχνικής πως ο χώρος είναι απεριόριστος!

Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και έχουν ανάγκη τη φροντίδα και την περιποίηση ενός ειδικευμένου ατόμου με γνώσεις και εμπειρία.

Ένα σωστό πρόγραμμα συντήρησης εξασφαλίζει τη μακροβιότητα του σχεδιασμού και ενισχύει το άριστο οπτικό αποτέλεσμα! Ειδικότερα, στο μπαλκόνι σας, είναι σημαντική η εμφάνιση που έχουν τα φυτά σας για την αισθητική του!

Είμαστε στην διάθεσή σας για την δημιουργία του δικού σας παράδεισου!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Εδώ θα μας βρείτε στα social media!!

Ελάτε στην παρέα μας για να δείτε περισσότερα, να γνωριστούμε και να συζητήσουμε!!!

Facebook

Instagram

Ίσως σας ενδιαφέρουν…