Αρχιτεκτονική Κήπων!

Τα φυτά και η επιλογή τους στην αρχιτεκτονική κήπων

Αρχιτεκτονική κήπων

Η κηποτεχνία προσφέρει απεριόριστη ατομική ελευθερία, αλλά χωρίς ένα σχέδιο προσέγγισης και κατασκευής θα καταλήξετε σε χάος και όχι σε έναν «φυσικό» κήπο.

Για να δείχνει ο κήπος σας φυσικός, αρμονικός και να ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες σας, είναι σημαντικό να εξεταστούν αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες. Ακόμα και το σημείο που θα τοποθετηθεί ο τελευταίος βολβός ενός μικρού νάρκισσου. Συνεπώς, ένα ακριβές σχέδιο του χώρου κρίνεται απαραίτητο και ανεκτίμητο.

Τα φυτά που επιλέγουμε είναι στην ουσία τους λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην αρχιτεκτονική κήπων. Πχ την αίσθηση της μεγέθυνσης, ή την αίσθηση της απομόνωσης. Για αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντική η αναλογία μεγεθών και χρωμάτων των φυτών , αλλά και η θέση τους σε σχέση με τα σκληρά υλικά του κήπου. Για παράδειγμα, οι πέτρινοι τοίχοι προσφέρουν ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό για αναρριχώμενα φυτά, ενώ σε έναν άκομψο τοίχο θα προτιμούσαμε να τοποθετήσουμε πήλινα δοχεία γεμάτα με ζωηρά, πολύχρωμα λουλούδια για να εξασθενίσουν την αταίριαστη εμφάνισή του.

Γι’ αυτό, πριν προχωρήσετε στην φύτευση ενός όμορφου φυτού που το διαλέξατε γιατί σας άρεσε, ή γιατί υπάρχει ένα κομματάκι ελεύθερο στον κήπο σας, ξανασκεφτείτε το, η αρχιτεκτονική κήπων είναι ο σύμμαχός σας!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Εδώ θα μας βρείτε στα social media!!

Ελάτε στην παρέα μας για να δείτε περισσότερα, να γνωριστούμε και να συζητήσουμε!!!

Facebook

Instagram

Ίσως σας ενδιαφέρουν…