Φύτευση Τριανταφυλλιάς

Κατάλληλη εποχή και προετοιμασία για υγιές φυτό!

Τριανταφυλλιά

Η καλύτερη εποχή για φύτευση της τριανταφυλλιάς είναι από το Νοέμβριο µέχρι το Μάρτιο. Ακόμη και το πολύ κρύο, δεν σας εμποδίζει να φυτέψετε τις τριανταφυλλιές σας! Αυτό συμβαίνει γιατί οι τριανταφυλλιές είναι πολύ ανθεκτικές στο κρύο. Η θερμοκρασία κατά τις μέρες που ακολουθούν τη φύτευση είναι η πιο κρίσιμη. Σ’ αυτή την περίπτωση, και μόνο εφόσον είναι χαμηλότερη από τους -5oC, σκεπάστε για μερικές μέρες τα κλαδιά και όσο γίνεται διατηρείστε στεγνό το χώμα.

Κατά τη φύτευση, θα πρέπει πάντα τα φυτά να τοποθετούνται σε τέτοιο βάθος, ώστε το σημείο εμβολιασμού να είναι πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. Καλό είναι να κλαδεύονται οι κατεστραμμένες ρίζες και να απομακρύνονται τυχόν κατεστραμμένοι βλαστοί.

Είναι απαραίτητο το έδαφος όπου θα φυτέψουμε τις τριανταφυλλιές μας να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και στο σωστό χρόνο. Οι τριανταφυλλιές εκτιμούν ιδιαίτερα τα πλόυσια σε οργανική ουσία εδάφη. Γι’ αυτό προσθέστε άφθονη τύρφη ή/και κοπριά ή/και φυλλόχωμα πρίν φυτέψετε.

Καλή επιτυχία!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Εδώ θα μας βρείτε στα social media!!

Ελάτε στην παρέα μας για να δείτε περισσότερα, να γνωριστούμε και να συζητήσουμε!!!

Facebook

Instagram

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Κόκκινο και λευκό άνθος γκουσμάνιας

Γκουσμάνια

Η Γκουσμάνια είναι ένα πανέμορφο ανθοφόρο φυτό εσωτερικού χώρου. Το λαμπερό της χρώμα και τα πανέμορφα φύλλα σε αποχρώσεις από κόκκινο μέχρι πορτοκαλί και ροζ.
Διαβάστε Περισσότερα
Ανθισμένη αμαρυλλίς

Αμαρυλλίς

Η Αμαρυλλίς είναι φθινοπωρινός βολβός που ανθίζει νωρίς την Άνοιξη. Πώς να διατηρήσετε τους βολβούς της Αμαρυλλίδας σας και για τις επόμενες χρονιές.
Διαβάστε Περισσότερα
Ανθισμένη γλαδιόλα

Γλαδιόλα

Η Γλαδιόλα συμβολίζει την ηθική ακεραιότητα και τη συλλογική αγάπη, το γενέθλιο άνθος του Αυγούστου. Καλλιέργεια, φροντίδα, λίπανση της Γλαδιόλας!
Διαβάστε Περισσότερα